The Sense of Harmony 2017

2300 personen hebben op 6, 7 en 8 april een bezoek gebracht aan het Boekels muzikaal hoogtepunt: The Sense op Harmony. Er zijn veel lovende reacties over dit uniek Boekels Promsconcert geuit, en nog steeds wordt er tot op de dag van vandaag in Boekel en omstreken veel over gesproken. Terecht, gezien de inspanningen en prestaties die geleverd zijn door de vele deelnemers aan The Sense. Het publiek werd vanaf de binnenkomst in sporthal  de Burcht verrast door een heuse rode loper en een fraai aangeklede entree. De ,, verbouwde “sporthal had de allure van een waar muziekpaleis waar op ,, gongslag 19.29″ The Sense of Harmony stevig werd ingezet. Harmonie orkest EMM en combo hebben samen met Muziekgroep Imémato per dag, bijna 4 uur een muzikale topprestatie geleverd. De 13 solisten, de slagwerkroep EMM en de 130 danseressen van dansschool Laura hebben deze Sense compleet gemaakt. Een bruisend dorp als Boekel kan hier met recht trots op zijn!

Vanaf de eerste minuut van ‘binnen’ tot het slot toen het ging ‘donderen en bliksemen’ is er een professioneel afwisselend programma voorgeschoteld voor elk wat wils. Professioneel in uitstaling en muzikale kwaliteiten, afwisselend in diverse muziek genres. Van hedendaagse muziek tot rock en rol, van musicals tot hardcore muziek en van Hollands talig tot soul etc. etc. Solisten die als individu en als backing het publiek variërend amuseerden. Dansende kinderen die droomde om mee te vliegen naar de regenboog tot een artistiek ballet.  Van een ,, op hoog niveau” acterende slagwerkgroep tot een optreden van de ,,piano-man”, die een changement verrassend invulde. De sfeer steeg gaandeweg het programma tot grote hoogte; het podium en de zaal ging steeds meer op in harmony!

The Sense of Harmony had dit jaar ook aandacht voor het grotendeels wat oudere en luisterende publiek, waar op donderdag 6 april in de vorm van de try-out invulling is aan gegeven. Ook dit werd zeer gewaardeerd. Geslaagd is deze Sense zeker, maar dat zou nooit gelukt zijn zonder alle vrijwilligers die gigantisch veel tijd en energie in dit project gestopt hebben. Dank, heel veel dank daarvoor! Dank gaat natuurlijk ook uit naar de vele sponsoren, zonder hun financiële bijdrage is het onmogelijk om zo een professionele uitvoering neer te zetten. Het talrijk toegestroomde publiek verdient ook een groot compliment, voor hun komst en hun enthousiasme.

De uitvoering van de Sense of Harmony 2017 zit erop, het na genieten nog niet. Dit blijven we doen, want we mogen zeker trots zijn op wat we als Boekelse gemeenschap samen hebben neergezet. Na genieten kan ook via facebook en de website van The Sense of Harmony. Op naar de volgende Sense in,…………. 2021!

Wim van de Elzen

Stichting Sense of Harmony