Harmonie

Waar zouden we zijn zonder deze kanjers

 

981B0033

Ik ben Bart van Zutven, dirigent van harmonie EMM. Ik kan niet zeggen dat ik een favoriet onderdeel heb bij The Sense of Harmony. De kracht zit hem wat mij betreft juist in de samenwerking tussen alle onderdelen. Dat maakt The Sense voor mij als dirigent ook zo bijzonder.

 

Maar ook het ontstaan was speciaal. Ik had destijds het idee om leden werven door een soort Play-in te organiseren. Ik stelde voor om alle muzikanten in Boekel uit te nodigen om ze mee te laten spelen in een leuk optreden. Ik zei zelfs nog gekscherend; “zet er een zangeres bij noem het het voor mijn part proms”.

 

En zo geschiedde… er kwamen veel nieuwsgierige mensen op af, wat zorgde voor een grote groei van het ledenaantal van de harmonie. Door het enthousiasme van Geert donkers werd het niet zo maar een optreden, maar een groots optreden.

 

Het leukste vind ik nog steeds de weg naar het optreden toe. Alle losse onderdelen zorgen uiteindelijk voor een fantastische muziek productie waar niet alleen ik, maar heel Boekel trots op is.