The Sense of Harmony

Een heerlijk Boekels evenement

In 2005  werd de eerste editie van ‘The Sense of Harmony’ gehouden in Nia Domo. Doel was destijds vooral om Boekel te laten zien dat we een mooi harmonieorkest en een goede slagwerkgroep hebben die meer kunnen spelen dan ’n leuke straatmars, in de hoop dat er weer meer mensen een instrument gaan spelen en zich aansluiten bij de vereniging. Aanwas is namelijk cruciaal. Daarbij werd Imemato uitgenodigd als koor en een aantal talenten uit Boekel en omstreken trad op als solist. Het werd een doorslaand succes waar nog lang over gesproken werd. Niet gek dus dat het vervolg in 2009 in sporthal de Burcht werd gehouden, daar werd een tribune gebouwd en een prachtig podium gaf plaats aan een inmiddels bijna verdubbeld aantal orkest- en koorleden. Maar liefst tweeduizend bezoekers konden genieten van de optredens en hiermee was een stevig fundament gelegd voor de volgende edities. In 2013 werd Dansstudio Laura betrokken en daarmee boden we ook Boekels danstalent een podium tijdens de promsconcerten.

Inmiddels lopen de voorbereidingen voor de vierde editie, harmonie en slagwerkgroep repeteren al enkele maanden en het combo heeft zijn draai al aardig gevonden in het orkest. Ook hierin veel Boekels talent! Martin van Ansem speelt de basgitaar en Sander Bekkers is toetsenist. Een van onze eigen slagwerkers, Giel Verstraten, neemt de drums voor zijn rekening. Gitarist Bart van Raaij uit Lent maakt het combo compleet.

Muziekgroep Imemato heeft ook weer enkele prachtige stukken op de lessenaar gelegd. Het publiek zal weer kunnen smullen van mooie muziek en prachtige songs van eigen bodem.

Tot slot is Dansstudio Laura ook weer van de partij, deze editie met maar liefst honderd danseressen! In diverse samenstellingen zorgen voor zij voor de ‘finishing touch’ bij een aantal nummers.

Muzikaal leider Bart van Zutven

Alle edities zijn onder zijn leiding tot stand gekomen. En ook bij deze vierde editie haalt hij weer alles uit de kast om de muzikanten tot een topprestatie te motiveren. Met strakke hand, maar ook met humor, zorgt hij voor een…

’n Beetje spannend wordt het wel voor hem, want hij wordt een van de komende weken ook voor de tweede keer vader.