Burgemeester Pierre Bos: met z’n allen naar The Sense !

Burgemeester Pierre Bos: met z’n allen naar The Sense !
22 maart 2017 emm

 

 

Burgemeester Bos verheugt zich nu al op de komende SENSE. Het is sinds zijn komst naar Boekel de derde keer dat hij, en met zijn allen, gaat genieten van het muzikale en culturele spektakel.

Voordat burgemeester Bos in december 2008 werd geïnstalleerd in Boekel was hij vele jaren wethouder en loco-burgemeester in de buurgemeente St. Anthonis. Daarvoor was hij jaren docent geschiedenis, aardrijkskunde en Nederlands aan het RaaylandCollege te Venray. Hij was al goed bekend met het wel en wee van Boekel want zijn vrouw groeide op in Venhorst. Zijn muzikale kwaliteiten toont hij alleen thuis in de douche! Wel bezoekt hij in Nederland concerten van de Moody Blues (Nights in White Satin!) Bovendien kan hij geweldig genieten van de talrijke optredens van de harmonie,   de fanfare, de koren en de bandjes die Boekel rijk is.

,,Wij zijn in Boekel nog te bescheiden. We mogen best meer naar buiten laten zien en horen welke geweldige muzikale kwaliteiten we hier hebben. We hebben heel veel muzikaal talent. Maar wij vinden dat normaal, maar dat is het niet. Zo’n optreden als The Sense, waar honderden Boekelnaren actief aan deelnemen, is een uithangbord naar de omgeving en een verrijking voor onze gemeente”, aldus de burgemeester. ,, Ik ga vele relaties uitnodigen om hen te laten horen, proeven en meemaken waartoe onze Boekelse gemeenschap in staat is” zegt een trotse burgervader. ,, En met een   enthousiaste maestro als Bart van Zutphen op de bok, die goed weet wat past bij Boekel, zal de zaal op z’n kop staan” .

Volgens de burgemeester levert The Sense een wezenlijke bijdrage aan de leefbaarheid van Boekel, maar bevordert het ook de persoonlijke ontwikkeling van de vooral jeugdige deelnemers. ,, Door met elkaar muziek te maken moet je goed leren samenwerken, heb je discipline en doorzettingsvermogen nodig en je wordt er als individu rijker van. The Sense heeft cachet en is bovendien een geweldige promotie voor onze gemeente. Wil je zelfstandig blijven dan zul je op alle fronten aan de weg moeten timmeren”, aldus burgemeester Bos.

De gemeente ondersteunt The Sense op verschillende manieren. De harmonie krijgt een jaarlijkse bijdrage in de exploitatie en de opleiding van de leerlingen. ,,Altijd kunnen we een beroep doen op de harmonie, zoals bij de Dodenherdenking, intocht van de Sint en Koningsdag. En ze organiseren zelf jaarlijks prachtige optredens, zoals het jubilarissen- en Zomerconcert”.

,,Ik verwacht dat The Sense weer een geweldig succes wordt, en ik roep iedereen op om te komen , jong en oud om te genieten van het gastvrije Boekel. En ik hoop dat we er met z’n allen zoveel plezier aan beleven, dat we meteen na afloop kaarten bestellen voor over vier jaar”, besluit een enthousiaste en trotse burgemeester.